Mäklarinfo

Visningar

Det är förbjudet att ställa upp portarna vid visning. Då portarna har elektriska dörröppnare tar automatiken skada då porten ställs upp eller sladden dras ur samt att det även har förekommit att obehöriga tar sig in. Vi ber dig därför att vid visning hitta en lösning som innebär att porten inte ställs upp eller lämnas olåst obevakad, exv genom en assistent alternativt bostadsrättshavaren som öppnar för spekulanter.

Medlemsansökan

Föreningen använder Ekerö Redovisningsbyrå (ERB) som ekonomisk förvaltare. Medlemsansökan skickas till ERB, Box 2, 178 21 Ekerö.
Kontakta föreningens ekonomiske förvaltare, . Ansökningar behandlas löpande.

Skicka med mejladress och telefonnummer till sökanden.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift om 2.5% av ett prisbasbelopp (betalas av köparen) och pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp. Juridiska personer kommer endast godkännas i undantagsfall. Föreningen godkänner delat ägande, max 4 ägare (sambor/gifta, föräldrar/barn) samtliga med minst 10% andel.

Mäklarbild och lägenhetsutdrag

Kontakta föreningens ekonomiske förvaltare, .

Fastigheten och föreningen

Brf Rosteriet (769617-1078) är en äkta bostadsrättsförening som bildades 15 juni 2007. Byggnadsåret är 2015. Inflytt skedde 2016 och 2017. Fastighetsbeteckningen är Rosteriet 7. Föreningen äger tomten om 5.101 m2.

• 225 bostadsrättslägenheter.
  • Föreningen har 102 garageplatser. Dessa kostar 1800 - 2000 kr/mån att hyra inkl moms.
    Förfrågan om lediga platser och kö görs genom att ringa Aimo Park på 0771-96 90 00 https://www.aimopark.se/.

Samtliga parkeringsplatser i garagens båda plan är nu förbereda med kraftkablar för enkel anslutning av laddbox.
    Beställ montage och aktivering av laddbox hos styrelsen på ett par veckor före önskad driftstart.
    Ett nytt avtal för befintlig plats tecknas med Aimo Park och ett nytt avtal med CaCarge. Avtalet med CaCarge hanteras via styrelsen vid beställningen.
    Avgiften för el-ladd-platser kostar from 20220101 2000 kr inkl moms per kalendermånad och faktureras som tidigare från Aimo Park.
    Här till debiteras medlemmen direkt från CaCarge för förbrukad el, enligt aktuell taxa per kwh, plus 39 kr inkl moms per månad för aktiv port i laddbox. Notera att Avtalet om laddboxanslutning löper med 3 månaders uppsägningstid.

• F n är 3 av garageplatserna i garage -1 under timbetalning via MobilPark's app. Android app eller iPhone app
  • Det finns f n också 2 stycken hyrbilar från Volvo Car Mobilitys tjänst M i garage -1, för mer information om tjänsten besök deras hemsida https://m.co/se/sv-SE/.
  • Förskolan Rosteriet i Stockholms stads regi.
  • 4 hyresrättslokaler (Café Rosteriet, Liljeholmens Servicecenter, True Workout och Dentalisterna).
  • Poolområde med en mindre och en större pool (tempererat vatten).

I månadsavgiften ingår uppvärmning (med FTX uppvärmd tilluft) samt kallvatten. From 20220401 debiteras varmvattnet separat på avierna.
Obligatorisk avgift för bredband (1000 mbit/s full duplex) samt TV (Ownit GruppAvtal Grundutbud) tillkommer 90 kr/månad.

För 2022 är inga avgiftshöjningar planerade. Historiskt har följande avgiftsjusteringar skett:

• jan 2019: Hyressänkning med -15%
  • aug 2018: Hyresfri månad
  • dec 2017: Hyresfri månad

Elförbrukningen mäts individuellt per lägenhet och tillkommer på faktura tillsammans med avgiften. Priset för förbrukad elektricitet följer aktuella marknadspriser och justeras löpande varje månad. Föreningen har ett gruppavtal med Vattenfall för elhandel och Ellevio för elnät. Ingen boende kan teckna eget elavtal.

Varje medlem måste teckna ett eget bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Fastigheten underhålls enligt upprättad Underhållsplan.

Mer info om fastigheten finns att hitta i den ekonomiska planen samt i årsredovisningar under fliken Föreningen -> ekonomi.

Övriga frågor: